Openingsceremonie

Op 23 september is ons lustrumjaar officieel geopend in de marekerk. Ondanks de huidige omstandigheden was er toch een zaal vol leden, professoren en ereleden, natuurlijk met onderling 1,5 meter afstand en alle maatregelen in acht genomen. Helaas kon niet iedereen er bij zijn, ook een aantal van onze eigen commissieleden zaten deze avond in quarantaine en moesten de ceremonie missen.

Tijdens de ceremonie hebben wij mogen luisteren naar een aantal mooie speeches van de assessor II der L.P.S.V. „Aesculapius”, Quinten Sprenkels, onze erevoorzitter Prof. Dr. D.D. Breimer en onze commissievoorzitter Fiona Liu. Na deze speeches werd het lustrumjaar ceremonieel geopend met het laten knallen van een grote zwarte ballon, waarna heel veel kleine paarse ballonnen tevoorschijn kwamen.

De grote ballon staat voor de zwarte maan. De donkere of zwarte maan kan je niet zien. Dit komt omdat de maan niet wordt belicht door de zon. Vlak vóór de zwarte maan is aan de hemel de balsemiek maan te zien, een laatste randje zichtbare maan die langzaam verdwijnt. Na de zwarte maan komt de nieuwe maan, langzaam zichtbaar als een dunne sikkel. De kracht van de maan zit in de transformatie. Al is de maan niet altijd zichtbaar, hij is wel altijd aanwezig.

Wij willen iedereen die naar de openingsceremonie is gekomen graag bedanken voor hun aanwezigheid. Voor wie de ceremonie helaas heeft moeten missen, de toedracht van erevoorzitter Prof. Dr. D.D. Breimer is hier na te lezen.

Praktische informatie

Locatie:
Marekerk, Lange Mare 48, Leiden

Datum:
23 september 2020

Tijd:
18:45 tot 20:00

Deelnemerskosten:
Gratis